Exkluzivní osvěžující drinky od Berentzen
{phocagallery view=category|categoryid=1613|imageid=5054|float=left}Lahodné míchané nápoje, orosené koktejlové sklenice plné ledu, chuť pravého ovoce a výtečně propojené chutě. To vše se skrývá v nových koktejlech, které vám přináší značka Berentzen a jež pro vás vymyslel a namíchal profesionální barman Achim Šipl. Jejich příprava je velice snadná, takže je dokážete v klidu připravit i v pohodlí vašeho domova. Nechte se inspirovat a předveďte svoje barmanské umění svým přátelům při letním grilování nebo na zahradní party u bazénu.
Spojením kvality značky Berentzen a příjemné chuti čerstvého ovoce vznikají výrobky, které patří ke špičce ve své kategorii. Kombinace výběrové obilné pálenky se šťávou z prvotřídních ovocných plodů tvoří tyto likéry. Základní surovinou pšeničné pálenky je vysoce kvalitní, čisté obilí. Nejprve se obilí propere a pak se spaří párou, vznikne rmut, k němuž se přidává slad a škrob. Odpařováním a následnou opakovanou destilací se získá „čistý“ alkohol, který se oddělí od rmutu. Vzniklý alkohol se naředí na 40% obsah a následuje tzv. rektifikace, což je několikrát opakovaná destilace. Zbyde jemný destilát z obilí, který se smíchá s ovocnou šťávou a přidáním vody se sníží obsah alkoholu na konzumační úroveň 15 až 20 %. Pro výrobu šťáv a ovocných koncentrátů jsou používány jen prvotřídní a zvláště vybírané plody. Ty se omyjí, rozemelou a vylisují. Díky modernímu zařízení získá finální produkt všechny aromatické vlastnosti původního ovoce. Při výrobě se nepoužívají žádné umělé přísady či aromatické látky, stejně jako žádná barviva či konzervační látky.
„Se značkou Berentzen pracuji již hodně dlouho a mám její kvalitu vyzkoušenou. Snažil jsem se připravit drinky z běžně dostupných surovin, které by zvládl i začátečník. Ovocné příchutě se dobře párují se všemi sezónními produkty. Doporučil bych tedy podávat s ledem a kouskem jakéhokoliv ovoce. Já sám preferuji variantu s minerální vodou, jako takovou mírně alkoholickou limonádu,“ říká profesionální barman Achim Šipl, autor nových letních drinků Berentzen.
Dopřejte si v parném počasí osvěžující lehce alkoholické koktejly, které si můžete navíc připravit ze čtyř variant likérů Berentzen (Berentzen Pear obsahuje 15 % alkoholu, ostatní varianty 16 %).
Sauer Apfel (Kyselé jablko)
Čistá, příjemně kyselá chuť čerstvých zelených jablíček, přírodní aroma a skvělé osvěžení.
Herber Zwetsch (Trpká švestka)
Tento vysoce kvalitní ovocný likér je vyráběn z vybraného druhu švestek, jež jsou sklízeny v určitém stupni zralosti, který dává nápoji jedinečnou lahodnou trpkost.
Wild Cherry (Divoká třešeň)
Přirozená kyselost a trpkost divokých plodů višní je doplněna optimálním množstvím toho nejjemnějšího obilného destilátu.
Pear (Hruška)
Likér s intenzivní vůní a chutí pečlivě pěstovaných hrušek.
Berentzen Spritz
Lehký perlivý koktejl, který je vhodný k posezení na zahrádce s vašimi přáteli nebo při letním koupání u bazénu.
Ingredience:
- 10cl vína
- 10cl perlivé vody
- 2cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch, Wild Cherry, Pear)
Postup: Do sklenky na víno vložte pár kostek ledu, nalijte víno, dolijte sodou a na závěr přilijte vámi vybranou variantu likéru Berentzen. Ozdobte kouskem ovoce, podle příchuti.
Berentzen limonáda
Osvěžující spojení a jednoduchá příprava, vhodné pro každého, kdo si chce užít příjemný odpolední dýchánek pod slunečníkem.
Ingredience:
- 4cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch, Wild Cherry, Pear)
- 12cl perlivé voda
- Ovoce/citrusy
Postup: Do vyšší sklenice typu long nalijte Berentzen, dolijte perlivou vodou a lehce promíchejte. Vložte ovoce podle použité příchuti Berentzenu.
Berentzen Mojito
Lehce alkoholická osvěžující alternativa nejoblíbenějšího letního koktejlu.
Ingredience:
- 4cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch, Wild Cherry, Pear)
- 1 limeta
- 10 lístků máty peprné
- 2-3 lžičky třtinového cukru
- soda na dolití
Postup: Do připravené sklenice typu long vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr a rozmačkáme. Přidáme 4cl vybrané varianty Berentzen a nasypeme led nebo ledovou tříšť. Nakonec doplníme sodou a promícháme. Můžeme ozdobit ovocem dle zvolené varianty Berentzen.
Appletini
Lahodný jablečný koktejl, který Mark Zuckerberg (zakladatel Facebooku) prohlásil oficiálním drinkem Facebooku.
Ingredience:
- 4cl Puschkin vodka (čistá)
- 2cl Berentzen Sauer Apfel
- 2cl pomerančový likér
Postup: Všechny ingredience dobře promíchejte v šejkru, přeceďte do koktejlové sklenice a ozdobte řezem čerstvého jablka.
Berentzen Bowle
Oblíbená bowle plná ovoce potěší vaše přátele na každé letní party.
Ingredience na 1l nápoje:
- 16cl Berentzen Herber zwetch
- 10cl Puschkin vodka (čistá)
- 50 cl pomerančové limonády
- 20 cl jablečného džusu
- citronová šťáva dle chuti
- Sezonní ovoce 4 druhy
Postup: Všechny ingredience kromě perlivé limonády smíchejte ve džbánku a nechte vychladit. Před podáváním přilijte perlivou pomerančovou limonádu.
Berentzen on the rocks
Klasická short varianta na ledu, která potěší každého, kdo si rád vychutná samotnou chuť likéru.
Ingredience:
- 4 cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch,Wild Cherry, Pear)
- Led
- Ovoce dle příchuti
Postup: Do sklenice typu short vložte led a nalijte Berentzen. Přidejte ovoce dle příchuti.
Achim Šipl aneb barman tělem i duší
Profesionální barman, který za barem působí více jak dvacet let a nasbíral celou řadu barmanských ocenění, jako například vítězství v národním kole Mattoni Grand Drink 2013, první místo Grand Prix CBA 2013, vítězství v The European Friendship Cup v Moskvě 2012 a mnoho dalších.
Achima pohání touha objevovat nové kombinace chutí a nečekaných struktur či konzistencí, pořádá barmanské vzdělávací kurzy a také speciální cateringové služby s prvky molekulární mixologie. Věnuje se též psaní odborných textů a knih.
„Dobrým barmanem se prostě nestanete přes noc, chce to na sobě pracovat a neustále se vzdělávat.“
{phocagallery view=category|categoryid=1613|limitstart=0|limitcount=0}