Pohostinec Monarch - T-Bone steak
Nenechte si ujít jedineční gurmánský zážitek a přijďte ochutnat to nejlepší, co se z masa nabízí, do příjemného prostředí Pohostince Monarch, v samém srdci Prahy. V těchto dnech zde dozrávají tzv. T-Bone steaky, což je velmi ceněný řez masa s kostí ve tvaru T. Na něm se nachází zároveň nízký roštěnec a svíčková.
Maso na steaky pochází z plemene Black Angus, z vyhlášené arkansaské farmy Creekstone Farm. Díky tomu, že jsou vybrané kusy dokrmovány téměř 5 měsíců oproti standardním 3 měsícům, tak má maso vyšší obsah tuku a je krásně mramorované. To se samozřejmě projeví i na jeho delikátní chuti. Samotné maso ještě dozrává dalších 30 dní přímo v Pohostinci Monarch, ve speciálních lednicích, kde se udržuje stálá teplota 0 - 1 °C a vlhkost vzduchu 75%. Cena se bude odvíjet podle toho, jak bude cut rozkrájen a očištěn, ale předpokládají se steaky o hmotnosti od 500 g do 1 kg, takže porce je vhodná i pro dvě osoby. Host si může sám vybrat přílohu, kterou bude chtít a samozřejmě se může poradit i s šéfkuchařem Janem Volšičkou, který osobně dohlíží jak na zrání masa, tak na přípravu steaků. "K těmto "Rolls Royceům" mezi steaky osobně doporučuji omáčku z portského vína a vzhledem k počasí spíše lehčí zeleninovou přílohu. Výborný je třeba mačkaný hrášek", říká s úsměvem Jan Volšička.