Grand Cru Restaurant vsadil na nový trend dvou kuchařů
Fine diningová restaurace Grand Cru, místo s nezaměnitelnou atmosférou v centru Prahy, vsadila na koncept dvou šéfkuchařů. O tom, že takové spojení přináší výhody není pochyb.
Dvojice šéfkuchařů, Saša Pavlovič a Svatopluk Hemmer spolu vytvořili tým a heslo "dva jsou víc než jeden" se zde naplňuje vrchovatě. Každý z nich má mnoholeté zkušenosti z michelinských restaurací, každý z nich vyniká v něčem trochu jiném a proto dokázali vytvořit prvotřídní menu, které uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Další výhodou je, že se v restauraci střídají a tak plně pokryjí provoz restaurace. Na přípravu jídel tedy vždy dohlíží jeden z šéfkuchařů.
Svatopluk Hemmer začal svoji gastronomickou kariéru v restauraci Renaissance pod vedením známého Zdeňka Pohlreicha. Následovaly další vyhlášené restaurace, včetně hotelu Four Seasons, kde pracoval pod vedením Andrea Accordi. V té době to byla jediná restaurace ve střední Evropě s michelinskou hvězdou. Zahraniční zkušenosti sbíral ve Francii, Itálii a Rakousku, v restauracích, které se také pyšnily michelinskými hvězdami. Rád vaří českou moderní a francouzskou gastronomii, inspiruje se i italskou kuchyní. Baví ho kombinovat masa s ovocnými a citrusovými chutěmi.
Saša Pavlovič se narodil v Záhřebu a do Prahy přišel s rodiči, ještě jako dítě. Vystudoval gymnázium, ale láska k vaření ho přivedla k myšlence, stát se kuchařem. Začínal ve Švýcarsku, kde navštěvoval kulinářský institut v Lucernu. Po návratu do Prahy začal pracovat v hotelu Four Seasons, v restaruaci Allegro, také pod vedením Andrea Accordi. Díky Andreovi se Saša zamiloval do italské kuchyně. Pak se rozhodl vycestovat a sbírat zkušenosti v zahraničí. První cesta vedla do Itálie, následovalo Rakousko, Španělsko a nakonec i vzdálené Japonsko. Ve všech zemích pracoval ve vyhlášených michelinských restauracích pod vedením těch nejlepších šéfkuchařů. Po návratu do Čech začal pracovat jako kreativní šéfkuchař v síti restaurací Ambiente a jeho další kroky ho zavedly právě do Grand Cru. Jeho specialitou je úprava ryb.
Na menu v restauraci pracují vždy společně, mají stejné pravomoci a rozhodují se jako jeden muž. Oba si toto spojení pochvalují a tou největší odměnou a důkazem, že to funguje, jsou spokojení zákazníci, kteří se vracejí a nešetří chválou.
Pokud hledáte opravdový zážitek, speciální místo s výborným jídlem a dokonalým servisem, udělejte si rezervaci v Grand Cru a nebudete litovat.