Vítězné drinky ze šlehačkové Puschkin vodky
{phocagallery view=category|categoryid=1283|imageid=3980|float=left}V německém Haselünne se 10. září konal již 13. ročník pravidelné soutěže Rudolf Jelínek Cup 2013. V této mezinárodní barmanské soutěži, které se každoročně účastní profesionální barmani z Česka, Slovenska, Polska a Rumunska, reprezentovali letos Českou republiku barmani Martin Vogeltanz a Michal Novák, naše slovenské sousedy zastupoval Tomáš Gyen.
Soutěž se letos odehrávala přímo v prostorách německé společnosti Berentzen-Gruppe AG, jejíž produkty v České republice distribuuje společnost Rudolf Jelínek. Barmanské klání probíhalo ve dvou kategoriích – classic a free style. Výkony všech soutěžících posuzovala odborná porota, v níž nechyběl Aleš Svojanovský (prezident České barmanské asociace), Tomáš Zahradil (člen České barmanské asociace a vedoucí sekce Mistr kávy), Milan Šefc (viceprezident slovenské barmanské asociace) a Piotr Dzadkoviec (viceprezident Slovenské barmanské asociace).
Jako první proběhla soutěž v kategorii classic, v rámci které museli barmani připravit dva originální soutěžní nápoje: short drink a long drink. Večer pak patřil divácky atraktivní kategorii free style. Mimořádnou show předvedli nejúspěšnější barmani ze všech zúčastněných států. Základní surovinou pro přípravu drinků v kategorii free style byla novinka z řady Puschkin společnosti Berentzen, a to šlehačková vodka s názvem Puschkin Whipped Cream.
Nejvyšší ohodnocení získal Martin Vogeltanz (Česká republika), který dosáhl prvního místa nejen v kategorii free style, ale také v kategorii classic. Druhé místo obsadil Tomáš Gyen (Slovenská republika) a třetí místo získal Michal Novák (Česká republika).
Přinášíme vám vítězné drinky z lahodné šlehačkové vodky, které si s trochou zručnosti zvládnete namíchat sami v pohodlí vašeho domova.
{phocagallery view=category|categoryid=1283|imageid=3978|float=left}Whipped Berries – Martin Vogeltanz
2 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)
1 cl Monin sirupu jahoda
1 cl Monin sirupu černý rybíz
0,5 cl Monin sirupu crème brûlée
2 cl jahodového džusu
2 cl smetany
Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience. Důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené sklenice typu short.
{phocagallery view=category|categoryid=1283|imageid=3979|float=left}Sweet German Cream – Tomáš Gyen
4 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)
1 cl Monin vanilkového likéru
1,5 cl Monin spiced sirupu
3,5 cl brusinkového džusu
Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience. Důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené sklenice typu short.
{phocagallery view=category|categoryid=1283|imageid=3977|float=left}Last Shoot – Michal Novák
4 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)
2 cl Monin broskvového likéru
5 cl banánového džusu
5 cl ananasového džusu
Soda
Do sklenice typu long nalijeme banánový a ananasový džus, Monin broskvový likér, přidáme Puschkin Whipped Cream a na závěr dolijeme sodou.
{phocagallery view=category|categoryid=1283|imageid=3976|float=right}Puschkin Whipped Cream
Puschkin Whipped Cream se vyrábí z vysoce kvalitní vodky Puschkin. Šlehačkový Puschkin s obsahem alkoholu 17,5 % rafinovaně kombinuje sílu křišťálově čisté vodky s jemnou chutí domácí šlehačky. Pije se ledově vychlazený jako panák nebo v lahodných koktejlech. Tajemstvím mimořádné kvality vodky Puschkin je unikátní ledový filtrační proces, který byl vyvinut speciálně pro ni. Při něm dochází k ochlazení vodky na - 8 °C a ta je pak filtrována přes speciální vrstvené uhlíkové filtry. Celkem pět kontrolních etap v průběhu celého výrobního procesu zajišťuje nejvyšší kvalitu. Tento unikátní proces, jehož know-how vlastní vodka Puschkin, se datuje již od roku 1929.